Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΜΟΔΑ ΤΩΝ 100 ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.

(Η ανάρτηση αυτή ΔΕΝ αποτελεί δικό μου προϊόν, είναι κάτι που βρήκα στο internet, μου άρεσε και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας.
Πηγή: www.youtube.com.)

Οι περισσότερες από εμάς σίγουρα έχουν δει αυτό το video. Θέλησα παρόλα αυτά να το ανεβάσω για εκείνες που δεν το έχουν δει αλλά και γιατί το βρίσκω υπέροχο.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Πρώτο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας-Καθενοί Ευβοίας.

Το 1ο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας (21 Αυγ. ‘15), στο οποίο συμμετείχαν και διαγωνίστηκαν για πρώτη φορά στα δρώμενα της ευρύτερης περιοχής, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Δ.Διρφύων-Μεσσαπίων, Λούτσας, Μακρυκάπας “Τα Βάβουλα”, Μίστρου “Η Αγία Μαρίνα”, Πάλιουρα “Η Αγάλη”, Πισσώνα, Σταυρού, Στενής, Τριάδας “Ν. Κριεζώτης”, Ψαχνών “Η Έκφραση” και Καθενών, με τη παρασκευή ενός παραδοσιακού κυρίως πιάτου και ενός παραδοσιακού γλυκού, έκαστος. Η τριμελής κριτική επιτροπή, με τον κ. Σπυρίδωνα Τρίκκα, Μάγειρας, την κα. Μύταλα – Τζεράνη Ευαγγελία, Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΑ.ΔΙ.ΜΕ και τον κ. Τσώκο Αντώνιο, Πρόεδρος Δ.Δ Καθενών, επιφορτίστηκε το δύσκολο έργο της γευσιγνωσίας, δίδοντας: στη κατηγορία Κυρίως Πιάτο, το 1ο βραβείο στο  Φυσιολοτρικό – Ορειβατικό Σύλλογο Στενής (Τηγανόψωμα με χόρτα από το δάσος της Στενής), το 2ο στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Σταυρού (Κολοκυθολούλουδα), ενώ το 3ο στον Εκπολιτιστικό – Χορευτικό Σύλλογο Τριάδας «Ν.Κριεζώτης» (Πιπεριές Γεμιστές με τραχανά γλυκό). Αντίστοιχα στη κατηγορία Γλυκό, το 1ο Βραβείο, στο Σύλλογο Γυναικών Ψαχνών “Η Εκφραση” (Δίπλες) , το 2ο στο Φυσιολατρικό – Ορειβατικό Σύλλογο Στενής (Μπακλαβάς με καρύδια και μέλι), ενώ το 3ο στον Εκπολιτιστικό – Μορφωτικό Σύλλογο Πάλιουρα “Η Αγάλη” (Μιλφέιγ). Κεντρικό ρόλο στη βραδιά, είχε και η συμμετοχή του Σεφ κ. Κούκιου Θοδωρή, ο οποίος παρουσίασε μέσα από τη τέχνη της μαγειρικής, τη παρασκευή ενός παραδοσιακού ελληνικού γεύματος. 
 Οι επιχειρήσεις “BERRYLAND - Βασίλειος Δαφνής”, “Μανιτάρια ΔΙΡΦΥΣ Α.Ε” και “ΕΥΒΟΙΚΗ ΖΥΜΗ Ψαχνών”, έδωσαν το δικό τους στίγμα, με τη παρουσίαση και προσφορά των προϊόντων τους. Η βραδιά έκλεισε, με την απονομή των “Λευκών Σκούφων” στους νικητές από σημαίνοντα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο, αλλά και με την ευχή το υπόψη 1ο Φεστιβάλ να αποτελέσει θεσμό, με σκοπό την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

*GOOGLE.GR