Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

SWEETE επιτραπέζιο γλυκαντικό με stevia.

Καλησπέρα κορίτσια...σήμερα θα σας μιλήσω για το επιτραπέζιο γλυκαντικό με stevia, που λίγο-πολύ όλες την γνωρίζετε, χωρίς θερμίδες, SWEETE!
Η Stevia είναι ένα φυτό που προέρχεται από τις τροπικές περιοχές της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής και είναι γνωστή παγκοσμίως με το όνομα ‘γλυκό φύλλο’. Τα φύλλα της Stevia χρησιμοποιούνται ως γλυκαντικά σε φαγητά και ποτά εδώ και τουλάχιστον 600 χρόνια. Σήμερα η χρήση της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ιαπωνία και σε άλλες ασιατικές χώρες, στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και στη Νότια Αμερική. Στην Ελλάδα η Stevia καλλιεργείται σε πειραματικό στάδιο. Ωστόσο, αναμένεται άμεσα η έναρξη της συστηματικής καλλιέργειάς της.
Όσο για τη SWEETE είναι όπως είπαμε ένα επιτραπέζιο γλυκαντικό από το φυτό stevia και δεν περιέχει θερμίδες.. Ως φυσικής προέλευσης γλυκαντικό εναλλακτικό της ζάχαρης και των συνθετικών γλυκαντικών ουσιών, επιτρέπει σε όσους θέλουν ή χρειάζεται να αποφεύγουν τη χρήση ζάχαρης, να απολαμβάνουν τρόφιμα και ποτά με γλυκιά γεύση. H γλυκαντική δράση της SWEETE βασίζεται στο υψηλής καθαρότητας Rebaudioside Α (Reb-A) συστατικό που προέρχεται από εκχύλισμα του φυτού stevia.
Φανταστείτε λοιπόν να μπορούμε να απολαύσουμε ένα γλυκό χωρίς τύψεις αφού δε θα έχει τις θερμίδες της ζάχαρης...τέλειο!!!
Προσοχή όμως, είναι άλλες οι συνταγές γλυκών με stevia.
Επίσης η Δωδώνη έχει βγάλει τρεις γεύσεις παγωτό με SWEETE, βανίλια, τριαντάφυλλο και σοκολάτα-λεμόνι.
Τη SWEETE θα τη βρείτε στα φαρμακεία.
Αυτό είναι το site της: www.sweetestevia.gr όπου εκεί μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες, την ιστορία της, την αναλογία της σε σχέση με τη κανονική ζάχαρη, ποια είναι τα σημεία πώλησής της, η τιμή της και γενικά μπορείτε να λύσετε όλες σας τις απορίες σε σχέση με το επιτραπέζιο γλυκαντικό SWEETE.
Αυτά από εμένα.
Φιλάκια πολλά!!!

Πληροφορίεςwww.sweetestevia.gr


2 σχόλια:

  1. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα stevia αλλά το θέλω πολύ!!! Είναι από πολλές απόψεις καλύτερη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σίγουρα!!! έχει αρχίσει και στην Ελλάδα να γίνετε δημοφιλής οπότε νομίζω ότι σύντομα θα κόψουμε τη ζάχαρη.

      Διαγραφή