Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Tips για τη κουζίνα no.1

Καλημέρα όμορφες, ελπίζω να είστε όλες καλά...
Σήμερα αποφάσισα να σας πω μερικά έξυπνα tips για τη κουζίνα που λίγο πολύ σε όλες, αργά η' γρήγορα  θα φανούν χρήσιμα. Και εσείς που είστε πιο πιτσιρίκες διαβάστε τα γιατί στο μέλλον θα χρειαστούν.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι δοκιμάζουμε το φαγητό και βλέπουμε ότι έχουμε ρίξει πολύ αλάτι...τι κάνουμε? απλά  καθαρίζουμε γρήγορα μια δυο πατατούλες και τις ρίχνουμε μέσα στο φαγητό  Θα τραβήξουν όλο το παραπανίσιο αλάτι.

Βούλωσε ο νεροχύτης και δεν έχουμε στο συρτάρι μας αυτά τα μαγικά σακουλάκια που τον ξεβουλώνουν αμέσως αλλά είναι και χημικά? βράζουμε νερό και του ρίχνουμε μέσα 2 κουταλάκια μαγειρική σόδα, ρίχνουμε το μείγμα σιγά σιγά μέσα στο νεροχύτη και μετά ρίχνουμε και ξίδι περιμένουμε αρκετά μέχρι να δράσουν όλα αυτά μαζί.

Κόψαμε μια λαχταριστή χωριάτικη σαλατούλα, με... μπόλικο κρεμμυδάκι, και τώρα τα χεράκια μας μυρίζουν αυτό που λέμε ''κρεμμυδίλα''. Παίρνουμε λίγο ελληνικο καφέ (όχι βρασμένο εννοείτε) και τρίβουμε με αυτόν τα χέρια μας.

Ο ελληνικός καφές όμως έχει γενικά την ιδιότητα να τραβάει τις μυρωδιές  μπορούμε λοιπόν να βάλουμε λίγο ελληνικό καφέ σε ένα σακουλάκι, να το αφήσουμε ανοιχτό και να το βάλουμε σε μια γωνιά του ψυγείου μας για να φύγουν όλες οι δυσάρεστες οσμές.

Τα χεράκια μας στη μαγειρική δεν έχουν τον κίνδυνο να μυρίζουν άσχημα μόνο με το κρεμμυδάκι αλλά ακόμα χειρότερα με το σκόρδο. λίγη φρεσκοτριμμένη ντοματούλα όμως θα κάνει θαύματα, απλά τρίψτε με αυτήν τα χέρια σας και μετά ξεπλύνετε τα.

Αυτά είναι λοιπόν κάποια tips που θα μας κάνουν λίγο πιο εύκολη τη ζωή μας στη κουζίνα.
Συνεχίζετε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου