Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ...

Γεια σας...
Σπιτική λεμονάδα, κλισέ ο τίτλος ε? Μας παραπέμπει σε ''μικρο σπίτι στο λιβάδι ', σε εποχές που οι γιαγιάδες μας έφτιαχναν και γλυκό νεραντζάκι με τα χεράκια τους...ΤΕΛΕΙΟ? άμα έχεις και ένα κάρο λεμόνια από τη λεμονιά στο κήπο ακόμα πιο ΤΕΛΕΙΟ
Βρήκα λοιπόν μια πανεύκολη συνταγή για να φτιάξω τη λεμονάδα μου.

Υλικά
500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
500 γρ. ζάχαρη
200 ml νερό

Εκτέλεση
Βήμα 1:Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και σε πολύ χαμηλή φωτιά (όχι να βράσει) περιμένουμε μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Βήμα 2:Στύβουμε τα λεμόνια μας και τα σουρώνουμε,  ρίχνουμε τον φρεσκοστυμμλενο χυμό στο σιρόπι αφού έχει κρυώσει και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3:Ρίχνουμε το συμπυκνωμένο μείγμα σε γυάλινο καθαρό μπουκάλι και το συντηρούμε στο ψυγείο.
Βήμα 4:Για να σερβίρουμε ανακινούμε το μπουκάλι και βάζουμε 1/3 χυμό και 2/3 νερό,  Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μπόλικα παγάκια.
Και να το αποτέλεσμα:
Δροσερό  και βιταμινούχο.
Θα ταίριαζε να τη σερβίρουμε εκτός από φέτες λεμονιού και με φύλλα δυόσμου.
Στην υγειά μας.

6 σχόλια:

  1. Υπέροχη ιδέα τώρα που φτιάχνει ο καιρός! Είμαι καινούριο μέλος στο blog σου και θα χαρώ να γίνεις κ εσύ στο δικό μου:) Καλή αρχή εύχομαι με το bloggin! Φιλιά!

    dreamofbeauty22.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω ήδη γίνει μέλος στο blog σου...θα τα λέμε.... φιλάκια...

      Διαγραφή
  2. Manty δίψασα και μόνο με την Photo!!! επειδή προσπαθώ να κόψω τη ζάχαρι μπορώ να βάλω μαύρη ή κάτι πιο ελαφρύ για την κάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κοίτα η αλήθεια είναι ότι εγώ μόνο με λευκή ζάχαρη την έχω δοκιμάσει, σίγουρα και με μαύρη ζάχαρη θα είναι εξίσου καλή, αλλά μη τη φτιάξεις με άλλου είδους γλυκαντικό, θα τη χαλάσει σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή